Оградата на границата може да спре единствено дивите животни, не мигрантите.

...
Оградата на границата може да спре единствено дивите животни, не мигрантите.
Коментари Харесай

Ген. Кирил Радев: Оградата на границата може да спре единствено дивите животни

Оградата на границата може да спре само дивите животни, не мигрантите. Това разяснява пред Нова нюз ген. Кирил Радев, бивш шеф на НСБОП.„ Сбъркана е тактиката. Изпаднахме в състояние да търчим след мигрантите, които към този момент са влезнали у нас. Реално битката стартира  на самата граница. Там би трябвало да хващаме бежанците, а не по автомагистралите ”, сподели той.

„ Бях граничар в Малко Търново преди време. Тогава границата беше неповторима във връзка с отбрана. Говорим за годините на соц-а, когато границата се охраняваше, както би трябвало. Тръгвайки по пътя към Европейски Съюз, самият съюз сложи условия в случай, че си разградим границата. Точно това се случи. Границата беше отворена. През 2015 година при огромната мигрантска вълна не бяхме подготвени. Започнахме да вършим ограда. Това обаче не е ограда за бранене на мигранти, а за диви свине ”, изясни Радев.

По думите му работата на граничните служители на реда е извънредно тежка. Теренът и изискванията са доста сложни. Освен това броят на служителите на реда там е доста дребен и не могат да покрият региона.

Според него министър Иван Демерджиев се оправя добре и поставя старания, само че разполага с стеснен инструментариум, с цел да се оправи с мигрантската рецесия. По думите му оставките не вземат решение проблемите по границата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР